Als je als tv-zender tegenwoordig nog wil scoren tussen al die resem van streamingdiensten, moet je kunnen uitpakken met straffe programma’s. 

Zo wist History Channel al uit te pakken met The Strongest Man in History door vier ijzersterke kerels te laten opdraven in de meest krachteisende competities ter wereld. Maar met Kings of Pain leggen ze de fysieke lat nog een stukje hoger, alsook de pijndrempel. 

In deze serie reizen bioloog Adam Thorn en dierenspecialist Rob Alleva de wereld rond, om zich vrijwillig – ja, dat lees je goed – te laten bijten door de meest gevaarlijke beesten en ondergaan ze ook steken van de engste insecten denkbaar. 

Waarom? Niet omdat ze geboren sadomasochisten zijn, maar om per dier een uitgebreide pijn-index in kaart te brengen met telkens de gevolgen ervan. Elke beet of steek geven ze op basis van intensiteit, duur en schade punten op dertig. Met deze pijn-schaal willen ze de kijkers waarschuwen welke diertjes zeker te mijden zijn.  Met andere woorden: ze offeren zich op om toekomstige levens te kunnen redden.

In onderstaande clip zien we hoe Thorn het uitschreeuwt van de pijn, terwijl een python van twee meter lang zijn scherpe tanden in zijn arm zet. Een beet van een python is niet giftig, maar kan wel een flinke wond veroorzaken. In het geval van Thorn, flink wat hechtingen.

Volgens History Channel komen volgende beesten nog aan bod voor de twee heren:  een spinwesp, een nijlvaraan, een reuzenduizendpoot, een zee-egel, een koraalduivel en piranha’s.

Durf nu nog eens te zeggen dat je last hebt van die muggenbeet.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."