Er zijn toch mensen die hun wit-zwarte bril eens dringend moeten ruilen voor een roze exemplaar.

De dood van de niet zo brave meneer George Floyd heeft nogal wat veroorzaakt. Niet alleen wereldwijde betogingen tegen racisme (al dan niet tegelijk ook tegen de joden) en hier en daar plunderingen, maar ook een verregaande strijd tegen racisme, daar waar er eigenlijk geen is.

Het volgende in het rijtje der belachelijkheden: Coco Pops van Kellogg’s is racistisch. Fiona Onasanya, een Britse ex-Labour-politica van Nigeriaanse origine vindt dat toch.

Dat er op Coco Pops een bruine aap als mascotte staat en op Rice Krispies drie blanke jongetjes, dat kan volgens haar niet. “Coco Pops en Rice Krispies hebben dezelfde samenstelling (alleen zijn Coco Pops bruin en hebben ze een chocoladesmaak). Ik vraag me dus af waarom Rice Krispies drie blanke jongens als mascotte gebruikt en Coco Pops een aap”, zo foeterde ze Twitter-gewijs.

En je zou het misschien niet verwachten, maar uit linkse hoek kreeg ze nog veel bijval ook. In een mum van tijd werd er opgeroepen om Kellogg’s te bannen, en de bestuurders ervan naar de rechtbank te slepen.

Een reactie van Kellogg’s kon dan ook niet uitblijven: “Wij zijn van mening dat mensen ongeacht hun ras, geslacht, afkomst, geaardheid, religie en capaciteiten allemaal waardig moeten behandeld worden. De aap, die zowel op de dozen van de melkchocolade als op de dozen van de witte chocolade-variant stat, werd in de jaren tachtig ontworpen, met als bedoeling het speelse karakter van het merk te onderstrepen. Wij willen plezier aan de ontbijttafel brengen, en daarom hebben we een reeks personages bedacht zoals een tijger, een giraf, een krokodil, elven, een narwal en een aap.”

Wij vragen ons alvast af wat het volgende gaat zijn. Autofabrikanten die geen witte, zwarte of bruine vierwielers meer mogen maken?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.