Een Amerikaanse jury vraagt de doodsstraf voor het afslachten van de familie van Melannie Lyon, de ex van Ronald Lee Haskell.

Ronald Lee Haskell (39) kon het niet verwerken dat zijn vrouw bij hem weg was. Hij ging haar achterna en besloot als wraak iedereen om te brengen die haar hielp. Als eerste deed hij het huis van de zus van Melannie aan. Hij drong het huis binnen en eiste dat Katie, de zus, zou zeggen waar zijn ex zich ophield. Vervolgens verplichtte hij het echtpaar met hun vijf kinderen om in de living op de grond te gaan liggen, met hun gezicht naar de vloer. Hij schoot hen één voor één dood.

De oudste dochter Cassidy, die toen 15 jaar was, kreeg een kogel in haar hoofd, maar bleek niet dood te zijn. Ze overleefde het door te doen alsof ze dood was en af te wachten tot Haskell weg was. Zij belde de hulpdiensten. Dat bleek niet alleen nodig om haar te helpen, maar dankzij haar telefoontje kon de politie de moordenaar oppakken. Hij was op weg naar het huis van de ouders van Melannie.

Cassidy was aanwezig in de rechtzaal toen de jury Haskell schuldig verklaarde voor moord. Haskell toonde geen enkele emotie toen hij de uitspraak hoorde. Zijn advocaten probeerden rechter en jury er van te overtuigen dat Haskell niet verantwoordelijk is voor zijn daden omdat hij bipolair en schizofreen zou zijn. De openbare aanklager deed het evenwel af als fake en vraagt de doodstraf.

Maandag weet Haskell of hij een laatste maaltijd mag bestellen of niet.