‘’Man on fire’: een actiefilm met een hart

Gruwelijke revanche in een elegant jasje.

Regisseur Tony Scott (Top Gun, True Romance) wilde geen simpele actiefilm maken en besteedde veel tijd aan het ontwikkelen van de personages en hun relaties. Mexico biedt een onrustig broeierig decor voor Denzel Washington (Creasy) die een bodyguard speelt die stevig aan de drank zit. Hij denkt een gemakkelijke job aan te nemen door een jong meisje (Dakota Fanning) te beschermen.

Met een fles sterke drank in de linkerhand en een pistool in de rechter komt Creasy door zijn deprimerende uren heen. In het eerste deel van de film gebeurt er zo goed als niets. Ten minste, geen actie.

Denzel maakt zonder moeite van Creasy een complex karakter. Je voelt de sympathie voor de man groeien ondanks het drinken en zijn schijnbaar onmogelijk karakter. Hij en het meisje groeien naar elkaar toe en er ontstaat een ongewone vriendschap.

De jonge actrice – Dakota Fanning – speelt Denzel Washington zowaar van het scherm.

En dan … transformeert Man on Fire van een meeslepend drama naar een keiharde wraakfilm. Het kind wordt ontvoerd en de losgeldoverdracht mislukt en daarmee kunnen de executies en de martelingen – waaronder afgesneden vingers en rectaal ingebrachte explosieven – beginnen.

Leg je gemakklelijk, ontspan en geniet van de rit.

VIER / 17 maart om, 22:10 -00:45 : ‘Man on Fire’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More