Man woont al 27 jaar op eenzame hoogte om bizarre reden (video)

Maxime Qavtaradze is een 67-jarige monnik. Al 27 jaar lang woont hij bovenop een rots op veertig meter hoogte in Katskhi, een dorp in het westen van Georgië.

Waarom precies? Wel, de brave man was niet zo…euhm braaf als jonge knaap. Drugs, alcohol en gevangenistijd waren vaste waarden in zijn leven, totdat hij op een gegeven moment besliste er volledig mee te kappen en zijn levenswijze 180 graden om te draaien.

Letterlijk, want om zijn plaats van bezinning te bereiken moet je een ladder van een 40 meter beklimmen. Om dichter bij God te zijn, besloot de man destijds om zich op zijn eentje terug te trekken in een woonst op een rots. Twee keer per week gaat hij met een ladder naar beneden om boodschappen te gaan doen. In het minidorp bevinden zich een duizend jaar oude kerk van 150 vierkante meter, een grafkelder, drie kluizenaarshutten en een wijnkelder.

De mysterieuze plek was eeuwenlang onbewoond, tot een klimmer in 1944 boven geraakte. Toen hij bovenkwam, ontdekte hij het skelet van de laatste eigenaar. Het uitzicht is goud waard, de eenzaamheid daarboven is dan weer iets anders.

Als je de monnik eens een bezoekje wil brengen, gewoon vragen achter de Katskhi Pillar. Best wel eerst aankloppen vooraleer je hem betrapt op stoute dingen

 Alhoewel, God ziet alles…

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More