Dat klinkt misschien gek, maar als de wetenschap het zegt, dan zal het wel waar zijn zeker?

De ringvinger en corona

Professor John Manning van de Swansea Universiteit (Wales) onderzocht samen met zijn team zo’n 200.000 mensen in 41 verschillende landen. De wetenschappers kwamen tot een bizarre conclusie.

Mannen waarvan de ringvinger langer is dan de wijsvinger en die positief hadden getest op corona, hadden volgens het onderzoek geen of mildere symptomen dan mannen met een kortere ringvinger. Hoe dat komt, volgens professor Manning? “De theorie is, dat iemand met meer prenatale testosteron – en dus een langere ringvinger – ook hogere concentraties van ACE2 heeft. Deze concentraties zijn hoog genoeg om het virus tegen te gaan.”

ACE2 is een receptor, die op zijn beurt het stofje bradykinine onder controle houdt. Uit een eerder onderzoek bleek al dat, wanneer bradykinine vrij spel krijgt in ons lichaam, dit kan zorgen voor ernstige symptomen bij Covid-19. 

De ringvinger en (on)trouw

Dat mensen met een lange ringvinger prenataal blootgesteld werden aan hogere doses testosteron, ontdekten wetenschappers enkele jaren geleden bij een grootschalig onderzoek naar vreemdgaan. Ze concludeerden toen dat mannen met een langere ringvinger, hun driften moeilijker konden beheersen en bijgevolg vaker een scheve schaats reden dan mannen met een kortere ringvinger. Dat was dan weer te wijten aan een ‘overdosis’ aan testosteron in de baarmoeder.

Vooraleer je de vingers van vrouwlief gaat opmeten: bij vrouwen bleek dit net het tegenovergestelde te zijn. Dames waarvan de ringvinger langer is dan de wijsvinger, zouden net trouwer zijn binnen een relatie. De uitleg? Vrouwen met een kortere ringvinger, kregen prenataal meer oestrogeen – het vrouwelijk geslachtshormoon – dan testosteron binnen. En vanwege die grotere hoeveelheid oestrogeen, zouden vrouwen ‘instinctief’ meer zaad willen ontvangen.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.