Ja heren, enkele dagen opgescheept zitten met de vrouw des huizes binnen vier muren kan gezellig en romantisch zijn, maar enkele weken…?

Dan is het gewoon een kwestie van tijd eer je door een gat in de deur ‘Here’s Johnny!’ schreeuwt terwijl jullie beiden met de vliegenmepper achter elkaar aanzitten. Daarom heeft god de mancave uitgevonden. Een plek waar venten hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen zonder een schrille stem op de achtergrond die vraagt waarom je de wc-bril weer hebt omhoog gelaten.

Meestal is dat een zolderkamer of garage, helemaal naar je smaak ingericht en boven de inkomdeur in grote neonletters NO MA’AM. Volgende anonieme kerel uit het Amerikaanse Fresno ging nog een stapje verder. Hij huurde Monster City Studios in – een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van filmsets – om zijn opslagruimte te transformeren in een mancave van megaproporties.

Daar de eigenaar een enorme Indiana Jones fan is, verwijst alles in de mancave ook naar de filmreeks. Zijn ‘Temple of Vroom’ – een verwijzing naar de Temple of Doom – beschikt over een hangbrug, een legertruck van twee ton boven de bar, Indiana Jones flipperkasten, pooltafel, een grotingang, een Marokkaans dorpje, levensechte oude sculpturen,.. Alles maar dan ook alles ademt de avonturen uit van de avontuurlijke professor in archeologie.

Waarom is dit dan een mancave, en geen bar met een leuk thema? Simpel: de eigenaar verhuurt de locatie nooit en verdient ook geen cent aan de drank. Hij opent het geheel wekelijks om samen met vrienden en familie samen te zitten en bij te praten.

Of zijn maten ook een zweep moeten dragen om de echtgenotes op afstand te houden, is niet geweten.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."