“Het is niet altijd makkelijk om Maradona te zijn.’

‘Te hard gefeest’, horen we je denken. Maar dat is niet helemaal waar. Toch niet specifiek op zijn verjaardag. Denken wij. Als je zijn leven overschouwt dan kan je wel tot die conclusie kunnen komen. Mardona werd net zestig maar en ziet er best nog goed uit voor iemand van 75.

Op zijn verjaardag bezocht zijn goddelijke Argentijnse hoogheid het stadion van Gimnasia waar hij voor de gelegenheid mocht plaatsnemen op ‘een troon’. Maar het was duidelijk dat hij zich niet echt lekker voelde. Hij moest voortdurend ondersteund worden en had een glazige blik. Na 18 minuten, was hij weer weg. Zij ploeg won later op de avond met 3-0 van Patronato, een kadootje voor Diego.

Het is triest dat zelfs over dat korte publieke ‘optreden’ de wildste geruchten gaan. En ja, hij leek niet helemaal op deze planeet te zijn. Maar zijn dokter Dr. Leopoldo Luque, wuift die Argentijnse cowboy verhalen weg. “Dit is een beslissing onderling genomen”, aldus Luque. “Het heeft niets te maken met Covid-19 of een beroerte. Dat zijn speculaties. Hij voelde zich gewoon niet lekker en daarom deze opname. We willen hem minimaal drie dagen in het ziekenhuis houden om de nodige onderzoeken te voeren.” Het zou vooral gaan om een mentaal en emotioneel probleem.

Samengevat: het is niet makkelijk om Maradona te zijn.

Om zijn genialiteit te eren, geven we je bij deze een compilatie van 50 van zijn briljante goals.