Straks zijn virologen weer gewoon virologen.

Het zal wennen zijn als het straks weer de politici zijn die voor het land beslissingen nemen. In tijden van corona werd dat braafjes overgelaten aan virologen die zich, niet alleen over hun vakgebied, ontpopten tot alwetende raadgevers voor het leven in al haar facetten. Vlaanderen leerde Marc Van Ranst kennen en hing aan zijn halfgesloten lippen voor het cruciale advies in bange dagen.

We gaan ervan uit dat Marc in zijn vakgebied weet waarover hij praat. Op andere gebieden zat Van Ranst er – vol goede bedoelingen – wel eens een keertje naast. Zo tweette Marc Van Ranst onlangs een gouden economische tip die we je niet willen onthouden. Voor wie er een faillissement boven het hoofd hangt, is dit de gouden tip van Marc: “Zorg dat je meer inkomsten hebt dan uitgaven. Probeer dan nog maar eens failliet te gaan!”

Voilà zo simpel is dat. Daar wordt een mens even sprakeloos van. Gelukkig zag Marc zelf in dat de tip niet bepaald van goudwaarde is, en haalde de tweet offline. In plaats daarvan stuurde hij dat hij hoopte dat iedereen het zou overleven, maar dat het niet gemakkelijk zal zijn.

“To tweet of not to tweet, that is the question.”