Marc Van Ranst speelt zelf voor rechter

“Deze zaak is gewoon belachelijk.”

Ondernemer Rudi De Kerpel trok naar de burgerlijke rechtbank omdat Marc Van Ranst volgens hem in volle coronacris ongenuanceerde uitspraken deed en geregeld zijn standpunten wijzigde rond mondmaskers, rond reizen, rond festivals en dergelijke. Volgens de ondernemer bracht dat enorme schade toe aan de economie. De druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen, was een tweet van Van Rant waarin hij iedereen waarschuwde om niet naar Antwerpen te komen. Er was toen een opstoot in – wat wij voorzichtig – allochtone wijken noemen. In het centrum van Antwerpen telde men toen 20 corona-gevallen.

“De schade is enorm, omdat niemand nog wist waaraan en waaraf”, zegt De Kerpels advocaat Walter Damen in Het Nieuwsblad. “Wij willen vooral een consequent coronabeleid en een duidelijke communicatie. Wij hopen ook aan de kaak te kunnen stellen dat er een zeer moeilijke communicatie is geweest, vooral in hoofde van meneer Van Ranst. Hij kwam steeds met andere adviezen naar buiten.”

Professor van Ranst was naar goede gewoonte kwistig met zijn commentaar en bespeelde met bravoure pers en publiek. De viroloog besloot een voorafname te doen op de uitspraak en en liet weten dat hij ervan overtuigd is dat hij dit proces zal winnen. “Zonder twijfel zelfs.” Hij woonde de inleidingszitting zelf bij. Een ideaal moment om in de kijker te lopen uiteraard. “Ik wil deze rechtszaak voor geen geld missen”, reageerde hij. “Eigenlijk verlies ik zeer veel tijd door deze zaak. Daarin zijn ze dus wel geslaagd. Ik vind het lachwekkend dat ik hiervoor gedagvaard ben. Hier in België kan iedereen worden gedagvaard, voor eender welke zaak.”

Hij had ook nog een mededeling voor de stad en voor de wereld en verkondigde dat hij zeker niet zal zwijgen, meer nog, dat hij nog altijd achter die Antwerpse tweet staat. “Ik zou hem morgen opnieuw de wereld insturen als dat nodig zou zijn”, aldus Van Ranst.

Gelukkig voor de viroloog liep zijn eigen zwijgactie van dit weekend net af zodat hij in alle bescheidenheid zijn mening kon ventileren.

De burgerlijke rechtbank heeft de behandeling van de zaak uitgesteld naar 3 november.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More