‘t Is nogal een kerel, die Marc Van Ranst.

Hij maant iedereen aan om thuis te blijven, en als ze dan toch per se weg moeten, de nodige afstand te bewaren. Als er een foto in het nieuws opduikt van mensen in een park die te dichtbij elkaar komen, dan is het virologenkot te klein. Dan dreigt Van Ranst met een tweede lockdown, die nog ‘veel strenger’ zal zijn dan de eerste.

Zelf is Van Ranst bijzonder weinig in zijn kot. Hij vertoeft vaak in de studio’s van VTM. En als hij daar niet zit, dan hangt hij in Borgerhout de vedette uit. In zijn laboratorium is hij eigenlijk nooit. Wanneer een bepaald weekblad een foto van Marc in zijn laboratorium wil, dan moeten ze dat maar Photoshoppen.

Enkele dagen geleden bracht Van Ranst een ‘verrassingsbezoek’ aan de Take Away Iftar in Borgerhout. Hij zag daar dat de Iftar-mensen tenminste wél weten hoe dat moet, social distance en zo. Het ‘verrassingsbezoek’ lijkt verrassend hard in scène gezet, maar dit slechts terzijde.

Els Ampe, kandidaat-voorzitster Open Vld, gaat de laatste tijd tekeer als een duivelinnetje in een wijwatervat. Dit keer mocht Marc Van Ranst het ontgelden op haar Twitter:

Handen wassen blijft belangrijk maar uw paniekzaaierij is erover. Toen het virus superkrachtig was, noemde u het een ‘griepje’. Nu de piek voorbij is zaait u paniek. Waarom? Om de politiestaat @pvdabelgie te organiseren met u als premier van de nieuwe Lockdown?

Meestal reageert Van Ranst laconiek op dergelijke boodschappen, maar dit keer verloor-ie toch een beetje zijn geduld:

“Hier past enkel diep medelijden mee. Gaat het wat, Els?”, reageert Marc Van Ranst. “Niemand heeft voldoende engelengeduld om dit soort van bagger te “weerleggen”. Dit heeft niets meer met “kritiek” te maken.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.