Nintendo laat weten dat Mario Kart 8 deluxe, de laatste nieuwe versie voor de Nintendo Switch, op zijn eerste dag in de US alleen 459.000 keer over de toonbank is gegaan. En dat is de beste start voor een Mario Kart-game ooit.

Die 459.000 zijn de fysieke en de digitale versies samengeteld. Gezien er een 900.000 Switch’en verkocht zijn in de States, wil dat dus zeggen dat 1 op 2 eigenaars reeds op dag één Mario Kart 8 Deluxe heeft aangekocht. Daar zijn natuurlijk goede redenen voor.

Mario Kart is altijd al een topgame voor Nintendo geweest. De versie voor de Nintendo Wii is, wat ons betreft althans, het beste spel dat ooit voor die console gemaakt is. Die ging trouwens op zijn eerste dag 433.800 keer over de toonbank in de States, en was daarmee de vorige recordhouder. Deze versie 8 Deluxe is een repackaging van diegene die voor de Wii U werd gemaakt. Een volledig nieuwe game is het dus niet!

Een ander feit is dat er nog niet zo veel goede games voor de Nintendo Switch op de markt zijn. Vermoedelijk heeft iedereen Zelda nu wel uitgespeeld, en dan is het al even zoeken naar een evenwaardige titel. Met deze Mario Kart wordt daar wel een antwoord op geboden. Niet getreurd dus, we kunnen weer heerlijk racen met Mario en zijn vriendjes! (BP)

Gepubliceerd door Bert Pichal

Houdt van Belgische bieren, bordspelen en de Backeljau's.