Heb jij je al afgevraagd waarom er in het Marvel Cinematic Universe zoveel grote Hollywood-sterren een superheldenpakje aantrekken? Natuurlijk is zo’n blockbuster goed voor de carrière van van de sterren. Maar een Marvel-held vertolken is ook zeer goed voor de bankrekening van de helden.

Er bestaat geen twijfel over dat het Marvel Cinematic Universe ondertussen de grootste franchise ter wereld is. Avengers: Endgame zet een punt achter The Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe. Een enorm slagveld met bijna alle bekende personages kon dan ook niet ontbreken. Sommige van de grote namen zullen echter niet meer terugkeren. Maar de superhelden hebben intussen al een super dikke bankrekening en zullen zich niet al te veel financiële zorgen moeten maken.

De mensen van MCU Exchange berekende de salarissen van twaalf grote helden. Ze geven wel mee dat het geen bevestigde cijfers zijn. Aan de top zien we Robert Downey Jr. Dankzij de vertolking van Tony Stark verdiende Iron Man zo’n 75 miljoen dollar. Het is dan ook al jaren hét gezicht van The Infinity Saga.

Maar niet iedereen verdiende stevig aan zijn optreden. Paul Rudd hield aan zijn eerste verschijning in de solofilm Ant-Man ‘slechts’ driehonderdduizend dollar over. We gaan er vanuit dat hij ondertussen ook wel een stevig loonstrookje heeft kunnen afdwingen.

Het volledige lijstje kan je hieronder vinden.