Comic Con San Diego draait momenteel op volle toeren. Het walhalla voor elke nerd en tevens de uitgelezen kans voor grote filmstudio’s om hun ambitieuze projecten aan de wereld voor te stellen.

Grote baas van Marvel Studios, Kevin Feige, gaf zopas alle data vrij van de series en films die de komende jaren Phase 4, oftewel ‘fase 4’ van het Marvel Cinematic Universe (MCU) inluiden:

  • 1 mei 2020 – Black Widow: Deze prequel speelt zich naar verwachting af in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en leert ons meer over het leven van Avengers-held Natalia Alianovna “Natasha” Romanov, oftewel Black Widow. Actrice Scarlett Johansson heeft naar verluidt bergen moeten verzetten om de film van de grond te krijgen. Of het een succes zal zijn is nog afwachten, want iedereen weet ondertussen welk lot The Black Widow is beschoren en dat neemt een beetje de spanning weg.
  • Herfst 2020 – Falcon and the Winter Soldier: Steve Rogers zit in het bejaardentehuis, dus het is aan Bucky om het schild van Captain America waardig te dragen.
  • 6 november 2020 – The Eternals: Deze superheldengroep is een ras van oeroude mensen, gemaakt door de Celestials, die de aarde moeten verdedigen tegen de Defiants. Met Angelina Jolie en Keanu Reeves als de grote sterren.
  • 12 Februari 2021- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: Dit zou de eerste Aziatische superheld moeten worden en de kassa vooral doen rinkelen in China.
  • Lente 2021 – WandaVision: Avengers-mutant: Scarlet Witch mag het opnemen tegen een tot nu toe onbekende vijand.
  • 7 Mei 2021 – Doctor Strange and the Multiverse of Madness: Volgens hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch wordt de film ‘een gezonde mix van humor en actie’.
  • Lente 2021 – Loki: Iedereen houdt van een bad guy en deze tv-serie geeft dan ook al de geheimen prijs over Loki en zijn kwaadaardige daden tijdens zijn tijdreis-avonturen.
  • Lente 2021 – What If: Een animatieserie waarin verschillende alternatieve tijdlijnen telkens getoond worden met Marvels meest bekende superhelden.
  • Herfst 2021 –  Hawkeye: De tv-afleveringen gaan in op het alter ego van Francis ‘Clint’ Barton genaamd Ronin, waarin hij niet zijn boog maar katana’s gebruikt.
  • 5 November 2021 – Thor: Love and Thunder: Samen met de cast van Guardians of the Galaxy zal Thor en zijn machtige hamer de kosmos onveilig maken.

Verder maakte Feige nog bekend dat de reboots van Fantastic Four, X-Men en Blade ook nog in de maak zijn, maar dat er nog geen data hiervoor bekend zijn. Weet wel, dat je voor de tv-series enkel terecht kan bij de streamingskanaal Disney+.

Niet slecht voor een handvol strips die in 2006 nipt een faillissement overleefden.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."