Marvel’s Cloak & Dagger geeft er na 2 seizoenen al de brui aan (video)

In de Marvel comics zijn de twee tieners Cloak & Dagger niet zo alledaagse superhelden. Ze zijn niet supersterk of beschikken niet over een hoogtechnologisch harnas. Maar dat maakt ze net interessant.

In de strip zijn Tandy Bowen en Tyrone Johnson twee gevluchte, bange tieners die in handen komen van een maffiose organisatie. Daar krijgen ze een experimentele drugs toegediend die hen opeens zeer bizarre krachten geeft. Zo kan Tandy krachtige lichtstralen schieten die elke crimineel opeens  doet knielen en berouw doet krijgen van zijn zonden. Tyrone kan dan weer iedereen  volledig opslorpen met zijn duisternis en wijde mantel. Hun missie? Tieners die verkeren in dezelfde situatie beschermen en drugdealers straffen voor hun misdaden.

Samen hebben ze elkaar nodig om hun krachten in evenwicht te houden,  al gaat dit niet altijd samen met hun prille liefde. Genoeg inspiratie dus om er een Marvel-serie van te creëren. 

Maar helaas voor de fans, heeft de zender Freeform – onderdeel van Disney Media Networks – beslist om er de stekker uit te trekken.

Ondanks dat het eerste seizoen tamelijk goede kijkcijfers scoorde, daalden deze tijdens het tweede seizoen met maar liefst 40 procent.

Niet getreurd, want het heldenduo Cloak & Dagger verschijnen nog steeds in het nieuwe en derde seizoen van Marvel’s Runaways, gebaseerd op het gelijknamige Marvel Comics-superheldenteam.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More