De populistische marxisten van de PVDA-PTB onder leiding van Marco Van Hees hebben een fietstochtje gemaakt. Ze gingen langs bij de miljonairs van België. De extreem-linkse avonturen werden gisteren op de RTBF uitgezonden.

In eerste instantie stopten ze bij Aldo Vastapane. Ze waren weliswaar aan het verkeerde adres, maar dat wisten de marxisten uiteraard niet. Aldo verblijft al een tijdje in een Ukkels rusthuis. Hij is er aan zijn laatste dagen op deze aardkluit bezig. Aldo werd geboren in 1926, was de minnaar van Paola en is niét de vader van Laurent.

Iets later fietsten de marxisten naar een vestiging van Colruyt. Van Hees aan zijn volgelingen: “Weet u hoe rijk de familie Colruyt is?” Uiteraard hebben de communisten geen idee. Vervolgens citeert Van Hees het bedrag dat op de website de Rijkste Belgen van mijn goede vriend Ludwig Verduyn staat: 3,2 miljard euro.

Marxist Van Hees vertelt er uiteraard niet bij dat de groep Colruyt bijna een eeuw geleden door bakkerszoon Franz in Lembeek werd opgericht en door noeste Vlaamse arbeid uitgroeide tot de schitterende onderneming van vandaag.

Marxist Van Hees: “Weet u hoeveel jaar u nodig heeft om met een loon van 2.000 euro aan dat bedrag van 3,2 miljard euro te komen?” Van Hees geeft vanzelfsprekend een verkeerd antwoord. Uiteraard: rekenen is niet de sterkste kant van de communisten.

Het toont wel opnieuw aan waar het de PVDA-PTB écht om te doen is: gezonde Vlaamse bedrijven – die in het geval van Colruyt werk geven aan meer dan 30.000 overwegend Vlaamse werknemers – kapotmaken.