Koningin Mathilde bezoekt vandaag volgens de agenda van het hof een voedselbank in de provincie Luik. Dat is uiteraard niet erg slim met de woekerende coronacrisis, zeker in die Waalse provincie.

Bovendien is het bezoek om 2 redenen hypocriet. In de eerste plaats uiteraard omdat Mathilde en Filip jaarlijks zowat 13 miljoen euro van de burgers krijgen. De kans is dan ook klein dat ze ooit beroep zullen moeten doen op liefdadigheid.

Het bezoek is vooral hypocriet omdat ze op het paleis geen enkel realiteitsbesef hebben.

Een bron die gewerkt heeft in de koninklijke keuken: “Op een bepaald moment kwam prins Amedeo eten. Hij was toen nog vrij jong en gaf aan zin te hebben in fishsticks van Kapitein Iglo. Die hadden we niet in onze vriezer steken.”

In plaats van die fishsticks te gaan kopen bij een supermarkt in de buurt, had de verantwoordelijke van de keuken het geweldige plan om verse garnalen in Zeebrugge te gaan kopen. Hij zou garnaalkroketten maken.

“Er werd dus een wagen uit de koninklijke garage gehaald en twee personen gingen naar Zeebrugge om 2 kilo garnalen te gaan kopen.” Drie uur later waren ze terug met die garnalen.

“Vervolgens hebben we garnaalkroketten gemaakt. Ik zei nog aan de verantwoordelijke van de keuken dat dit niet hetzelfde was als die fishsticks van Iglo, maar die kritiek werd weggewuifd.” Het was een vers product en dat is beter dan diepvries.

Het vervolg laat zich al raden: Amedeo vond die garnaalkroketten maar niets en raakte ze niet eens aan.