Waar is de tijd dat we alleen maar het eten op ons bord of de onenightstand ’s ochtends in ons bed op de sociale media plaatsten?

Een inmiddels verwijderde TikTok-video getiteld Abortion time, take 2 heeft nu de discussie over abortuskwestie weer hoog doen oplaaien. De gebruikster @cpcake21 postte een filmpje dat amper twintig seconden duurde, maar wel insloeg als een bom. 

In het fragment zien we op de tonen van Bruno Mars’ It Will Rain hoe een zekere Ashley een positieve zwangerschapstest toont, om vervolgens naar de abortuskliniek in Pasadena, Californië te gaan om de zwangerschap te beëindigen. De bijschriften tonen aan dat dit trouwens niet de eerste keer is voor haar. In de video wordt ook een doodmoe koppeltje gefilmd waarmee de blije meid spottend aantoont dat er twee abortusstemmingen bestaan: triest en trots.

De prolife-bewegingen uitten ondertussen hun woede op Twitter, over hoe luchthartig jonge vrouwen omspringen met een delicaat onderwerp als abortus. Voor hen is het vieren van een zwangerschapsbeëindiging online een absolute neergang van de morele waarden in onze maatschappij.

Onderstaande video is helaas geen alleenstaand geval, daar de TikTok-video’s met de tag #abortion alleen al goed zijn voor meer dan 70 miljoen views.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."