Fervente gamers die uitblinken in hun spel kunnen steenrijk worden en daarvoor moeten ze zelfs nooit hun luie gamingstoel voor verlaten.

Klinkt geweldig… of niet soms? Wel, eigenlijk niet, want of je het nu wilt of niet, de mens is een sociaal beestje. Eenzaamheid is een van de grootste, en helaas ook meest groeiende problemen van onze moderne maatschappij. Onvoldoende sociale contacten hebben een merkelijke negatieve invloed op onze gezondheid.

Dat hebben we nu eens allemaal aan den lijve mogen ondervinden tijdens de lockdown-periode. Maar doorwinterde en professionele gamers krijgen er hun hele carrière mee te maken. Daar hebben ze in Taiwan een oplossing voor gevonden. Een win-win situatie voor beide partijen weliswaar. 

“Accompanying gamer” is de jobtitel die ze plakken aan jongedames die hun studies of huidig werk hebben opgegeven om gamers tijdens de kantooruren gezelschap te houden. Hun taak is om de arme jongens te kalmeren, aan te moedigen en bij te staan terwijl ze druk op hun controller bezig zijn. Hen naar bed brengen en in slaap wiegen, levert zelfs wat extraatjes op.

Klinkt te onnozel om waar te zijn? Tja, deze gaming-escortes strijken maar liefst zo’n 10.000 euro gemiddeld per maand op om even babysitter van dienst te spelen, dus ja, wie lacht er nu?

Zolang ze maar niet gevraagd worden om even de ‘joystick’ over te nemen.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."