Meme-beroemdheden: wie zijn ze en hoe zien ze er vandaag uit?

De ‘meme’ is een perfect medium om een wijsheid te verkondigen.

Het is kort , krachtig, herkenbaar, makkelijk deelbaar én vaak hilarisch, al zeggen we het zelf.

Sommige mensen werden er zelfs beroemd mee. Wie? En hoe vergaat het hen nu?

Good Guy Greg

Greg is de kerel met het gouden hart, verliest nooit de kalmte en ziet zelfs positieve eigenschappen in Hitler.

In het echte leven verdient Greg de kost als visser. Zelfs een tocht zonder vangst kan zijn dag niet verpesten.

Hipster Barista

Dit kereltje zet zich in eerste instantie af tegen mainstream, technologie en maatschappij, maar kan eigenlijk zelf niet zonder.

Zijn echte naam is Dustin Mattson. Hij is als een van de weinigen niet tevreden met zijn cultstatus. Volgens hem bewijst de meme dat er nog steeds te weinig respect is voor mannen en vrouwen die zich toeleggen op het bereiden van espresso en aanverwante dranken.

Sudden Clarity Clarence

Wordt gebruikt wanneer iemand plots het licht ziet.

De originele foto is genomen tijdens het Australische festival Schoolies in 2011. De kerel op de foto was Will G uit Californië, een student op stage. Nadien is er nooit nog iets van hem vernomen en wordt aangenomen dat hij de anonimiteit prefereert.

First World Problems Girl

Zit je verveeld met een luxeprobleem, zoals bijvoorbeeld een mondmasker dragen in de bioscoop, dan is dit de meme voor jou.

De meid op de foto is het Italiaanse model Silvia Bottini. Momenteel acteert ze in toneelstukken als Romeo & Julia en Alice in Wonderland.

Scumbag Steve

Steve is de ultieme gemene eikel.  Het voorbeeld hieronder zegt voldoende.

Toen Blake Boston in 2010 bekend werd als Scumbag Steve deed hij zijn best om wél over te komen als een aardige kerel. Maar zijn ellenlange scheldtirades en vunzig taalgebruik bevestigden zijn rol van rotzak. Momenteel probeert hij zijn internetfaam te gebruiken om een muziekcarrière te starten…

Overly Attached Girlfriend

De vriendin uit jouw ergste nachtmerrie. Ze plakt nog steviger aan je dan een bloedzuiger.

Deze stalkster met de naam Laina Morris wist wél succesvol om te gaan met haar ongevraagde internetfaam.  Ze heeft een druk bekeken videokanaal op YouTube en komt regelmatig opdraven bij komieken als Jimmy Kimmel.

Successful Black Man

In deze meme worden de vooroordelen over zwarte mannen belachelijk gemaakt.

De naam van de man is onbekend. Hij is wel een veelgevraagd model voor Shutterstock foto’s én heeft een diploma als ingenieur.

Success Kid

De wellicht beroemdste peuter van het internet. Sammy Griner was slechts 11 maanden toen zijn moeder deze foto plaatste op Flickr.

Dankzij zijn bekendheid kon Sammy genoeg geld verzamelen om de levertransplantatie van zijn vader te betalen.

The Ermahgerd! Girl

In 2012 ontdekte de toen twintigjarige Maggie Goldenberger per toeval dat een foto van haar als elfjarige op online-discussieplatform Reddit stond.

Ze kan er als zesentwintigjarige nog steeds niet mee lachen dat de foto zonder haar toestemming verspreid werd.

Bad Luck Brian

Brian is de kerel die nooit meevallers heeft. Elke dag lijkt wel vrijdag de dertiende.

Het was de vriend van de nu 26-jarige Kyle Craven die in 2006 een foto van hem op Reddit plaatste. Hij zette er de naam ‘Bad Luck Brian’ bij en de commentaar: “Doet zijn rijexamen, krijgt de eerste bekeuring voor rijden onder invloed.”

Kyle Craven ziet zijn gezicht nu al jaren verschijnen op allerhande sociale media, blogs, advertenties, T-shirts en meer. De jongen is wellicht de beroemdste meme uit de hele lijst. Hij speelde mee in campagnes van RealPlayer en Volkswagen. Dankzij zijn gezicht verdiende hij op drie jaar tijd tussen de 15.000 en 20.000 dollar. Vandaag is hij getrouwd en werkt hij als projectmanager in het bouwbedrijf van zijn vader.

Lees ook:

Het verhaal achter de ‘Trying to hold a fart’-meme

Dit is het originele interview van de bekende Dimitri Finds Out-meme

Het verhaal van een Russische schooljongen die opeens een meme-beroemdheid werd

Zo zien deze dames van bekende dronken meme er nuchter uit 

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More