Mensen met deze automerken zijn grootste brokkenmakers

Zij die van clichés en vooroordelen houden, zullen hiervan smullen.

Leasingmaatschappij Athlon deed een onderzoek bij hun botsende klanten, van januari tot september dit jaar. Zo kwamen ze erachter dat kopt-staartbotsingen het meest voorkwamen onder hun cliënteel, wat niet zelden het gevolg is van bumperkleven.

De tweede meest voorkomende schadeclaims kwam van aanrijdingen met dieren, de derde was het gevolg van het niet geven van voorrang. Exact 6 procent van de Athlon-leaserijders had gedurende de voorbije negen maanden gebotst, waarbij de schade gemiddeld 1415 euro bedroeg.

De grootste brokkenpiloten bleken aan het stuur van een BMW te zitten. Zij maakten maar liefst 9,5 procent van alle schadegevallen uit. Audi staat op twee met 8,6 procent, Skoda vult de derde plek in met 7 procent.

Nu hebben we toch wel enkele bedenkingen bij deze resultaten. BMW, Audi en Skoda zijn nu eenmaal de merken die het vaakst geleast worden. Als Athlon pakweg duizend BMW’s in portefeuille heeft en maar één Alfa Romeo, dan is het logisch dat er met BMW’s meer brokken gemaakt worden dan met Alfa.

Het Nederlandse Verbond van Verzekeringen deed eerder ook een schade-onderzoek, en zij hielden er eveneens rekening mee hoeveel vierwielers er van welk merk rondreden, om zo het percentage schades per merk te berekenen. Daaruit bleek dat Chevrolet-bestuurders de grootste nozems zijn op de baan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More