Het zullen die gasten met een BMW weer wel zijn, zeker.

Want als er één merk is dat last heeft van clichés, dan is het wel BMW. Vraag bijvoorbeeld aan duizend mensen: ‘Welke bestuurders zijn de meest asociale parkeerders’ en je krijgt geheid het meest als antwoord: ‘Die met een BMW’. Dat bleek uit een Britse rondvraag, onlangs.

De Britse verzekeraar Direct Line wilde eens checken of dat cliché wel klopte. Ze lieten enkele medewerkers rondlopen in parkeergarages en de foutparkeerders noteren. Onder foutparkeerders werden verstaan: zij die twee parkings innamen, onterecht op een plek voor gehandicapten gingen staan of hun auto neerpootten op een plek die eigenlijk helemaal geen parking was. Zowel het merk, het type als het segment waar de fout geparkeerde auto toe behoorde werd neergepend.

Wat bleek? Het waren géén BMW’s die het vaakst buiten de lijntjes geparkeerd stonden. Wel Volkswagens. Exact één op tien foutparkeerders bleek een VW. Ford stond op nummer twee met acht procent.

Of per autosegment: de mensen met een SUV zijn de allergrootste parkeeraso’s. Maar liefst 31 procent van alle in overtreding staande auto’s was een SUV. Dat is bijna één op drie.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.