Dat zeggen wij niet, dat blijkt uit statistieken.

De Britse DVLA – zo’n beetje wat DIV in België is – maakte statistieken van de voertuigen die in 2018 een wielklem kregen voor het niet betalen van de wegenbelasting. De Ford Focus en Vauxhall (Opel) Astra stonden bovenaan. Niet echt verwonderlijk natuurlijk: Brexit-eiland rijdt nu eenmaal vol Focussen en Astra’s.

De ambtenaren keken echter ook naar de kleuren. Van de ruim 133.000 in beslag genomen auto’s, hadden er maar liefst 32.558 een zilvergrijze tint. Zwart haalde zilver met 25.329 voertuigen, brons was voor blauw met 25.026 vierwielers. De kleur die zich het minst liet betrappen op wanbetaling, bleek goudkleur met slechts 690 wielklemmen.

Nu zou je kunnen zeggen: nogal wiedes, want er rijden veel meer zilvergrijze auto’ rond dan met een gouden tint. Maar die vergelijking gaat niet helemaal op. De meest populaire kleur, is een donkerdere tint grijs. Die kleur zit op maar liefst 21 procent van de auto’s, terwijl die ‘slechts’ 12.303 wielklemmen kregen. De tweede populairste kleur is zwart, de derde wit. 18 procent van de auto’s in Groot-Brittannië heeft de ijscowagenkleur, waarvan er in 2018 16.663 een wielklem kregen.

Over autokleuren gesproken: HIER hadden we al eens iets over de kleur van een vierwieler en de persoonlijkheid van de bestuurder.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.