We zijn inmiddels maart, weldra wordt het zomer en dus halen ze bij Mercedes-AMG het dak van hun snelste, mooist gelijnde telg.

Drie jaar geleden kwam Mercedes-AMG met de GT R op de proppen. Dat eerste exemplaar was gifgroen, en de auto is ook best giftig. De 4-liter V8 katapulteert 585pk richting achterwielen. Daarmee sprint de sportkar in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een top van 320 km/u.

Soit, een echte supercar dus. En daarom dachten ze er in de eerste instantie niet aan om ook een open versie te maken. Een dakloos exemplaar weegt namelijk meer, en het doet de aerodynamica geen goed. Wie toch open wilde rijden, die moest voor een minder hardcore GT gaan.

Nu, drie jaar later, besloten ze dan toch een Mercedes-AMG GT R Roadster te maken. Om de gewichtstoename enigszins te temperen, werd het geraamte van het dak gemaakt uit aluminium en magnesium. En ook een heel klein beetje staal. Over dat geraamte zit een stoffen kap.

Maar omdat zo’n roadster extra versteviging in het chassis nodig heeft – de koets is namelijk niet langer zelfdragend – weegt hij toch 81 kilogram zwaarder dan een exemplaar mét vast dak. De sprint van nul naar honderd blijft volgens Mercedes-AMG hetzelfde, maar de topsnelheid zou iets lager liggen.

Er zullen in totaal 750 exemplaren gemaakt worden. Hoeveel-ie moet kosten, is nog niet bekend. De GT R mét vast dak kost een slordige 180.000 euro.

1

Image 1 of 15

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.