Messi wil weg bij Barça, maar wie kan hem betalen?

Internationale pers spreekt van de ‘totale oorlog’.

Lionel Messi heeft een bom gedropt bij FC Barcelona. Na bijna twintig jaar is de liefde over, hij wil weg. Hij zou een clausule willen activeren die hem in staat stelt om aan het einde van het seizoen te vertrekken. We spreken hier over tientallen miljoenen euro’s. En hoe gebeurt dat? Per fax! Wie jonger is dan dertig, kent dat niet eens meer, een fax!

Nu goed, Barça heeft ondertussen de vraag naar een transfer van de superster bevestigd. Noodtoestand in Barcelona. Wellicht zal elke ploeg ter wereld Messi wel op het veld willen, de vraag is, wie kan hem betalen. Zonder een overschot aan oliedollars gaat dat wellicht niet lukken. Wanneer Messi solliciteert, zal de werkgever niet vragen hoeveel hij zou willen verdienen, maar is het Messi die vraagt hoeveel ze kunnen/willen betalen. De Argentijn kost minstens 100 miljoen per jaar. Dat zijn dure goals.

Maar voor het zover is, gaan advocaten het contract met Barça interpreteren. Je kan voorzichtig stellen dat de Catalanen niet erg happy zijn met dit vertrek en de laatste druppel uit het contract te persen. Barcelona houdt vol dat de opzegtermijn in juni is verstreken en dat hij enkel weg kan voor de vastgelegde som van 700 miljoen euro. Maar de advocaten van Messi zien dat enigszins anders. Volgens hen is het seizoen 19-20 pas op 31 augustus gestopt en kan Messi nog altijd gebruik maken de opstapclausule die bepaalt dat Messi op eigen verzoek na elk seizoen onder zijn contract uit kan.

PSG, Real Madrid, Manchester City en United, Inter en Juventus, ze willen hem allemaal. Wie, o wie? Geruchten gaan dat het Manchester City wordt waar Messi herenigd kan worden met Pep Guardiola.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More