Veel mensen vergeten dat naast je lichaam, ook je brein dagelijks wat training kan gebruiken.

Technologie, met name smartphones en digitale assistenten, mogen dan wel het leven makkelijker en aangenamer maken, echt slimmer worden we er niet door. We worden er steeds afhankelijker van en voor het minste probleem dat enige rekenkracht vereist roepen we de hulp in van de ingebouwde rekenmachine of Google.

Wie nooit op zijn eigen geheugen hoeft te vertrouwen, kan slechter leren en slechter onthouden. We hebben dan minder vertrouwen in onze eigen mentale capaciteiten en op die manier houdt het systeem zichzelf in stand. Je moet dus geen Einstein zijn om te beseffen dat het slecht gesteld is met de hoofdrekenkwaliteiten van onze jeugd.

Over den Albert gesproken: met de volgende digitale klok zorg je ervoor dat de breinconditie van jou en je kroost toch een beetje op peil wordt gehouden. De Albert Clock – vernoemd naar de beroemde geleerde – toont de tijd in de vorm van een mathematisch vraagstuk. 

Volgens de Duitse ontwerper Axel Schindlbeck zou dankzij de klok je rekenkundig vermogen al na slechts vier werken opmerkelijk verbeterd zijn. Mocht je interesse hebben, hopelijk kan je dan ook tellen tot 375 want zoveel euro kost de klok.

Je dus verslapen is niet meer zo simpel als 1 + 1.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."