Vroeger had ieder huis een voorraadkelder.  Met deze gekoelde ruimte onder het huis bleven de opgeslagen aardappelen en andere vruchten des velds gemakkelijk een winter lang goed.

Tegenwoordig worden er weinig nieuwe huizen gebouwd met voorraadkelders en zeker niet in de stedelijke gebieden. Waarom trouwens? Want om elke hoek heeft u een  overvloedig gevulde supermarkt waardoor u als consument het hele jaar kunt kiezen uit vele verse levensmiddelen,  die uit iedere uithoek van de wereld komen.

Maar echt ecologisch is het niet en seizoengebonden groenten dreigen te verdwijnen. Gelukkig wordt het verbouwen en verwerken van groenten en fruit de laatste tijd weer populairder. Daardoor neemt ook de belangstelling voor ondergrondse opslagplaatsen voor voedsel weer toe. 

Met de Groundfridge die u dient in te graven blijft alles aangenaam koel. Of zoals te lezen staan op de website van de fabrikant: ‘Een autonoom werkende en actief gekoelde kelder: Een innovatieve variant van de traditionele koelkelder, voor duurzame bedrijven en de nieuwe wereldburger met eigen (moes)tuin.  De Groundfridge maakt gebruik van het isolerend vermogen van de grond en de koelere temperaturen van de nachtlucht.’. 

Behalve met groeten en fruit kunt u deze ondergrondse frigo ook vullen met zelfgebrouwen biertjes en wijnen.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."