Met deze app chat je in je eigen taal met een Japanner

Vertaling in realtime brengt de hele wereld in je living room.

‘Ablo’, een Belgische chatapplicatie staat in de Google Play store in ons land op nummer één in de categegorie lifestyle. Het hebbeding bestaat nu anderhalf jaar en is reeds 10 miljoen keer gedownload. ‘Ablo’ wil mensen helpen communiceren (chatten) over de taalgrenzen heen. Je moet dus geen talengenie te zijn om – bijvoorbeeld – een babbeltje te slaan met een Japanner aan de andere kant van de wereld. De app vertaalt alles in realtime. Zo komen er ondertitels bij de videocalls en worden de chatberichten automatisch vertaald. “We brengen mensen samen die elkaar niet zomaar zouden tegenkomen op straat. Met Ablo willen we van de wereld een open plek maken, waar iedereen zichzelf kan zijn”, zegt CEO Joost Roelandts in Het Laatste Nieuws.

Vrij vertaald: een technologisch medicijn tegen eenzaamheid. In 2019 werd de app door Google verkozen to app van het jaar en is helemaal gratis te downloaden in App Store, Google Play Store en Huawei App Gallery.

Nu enkel nog een Japanner vinden met wie we een babbeltje kunnen doen. En, waarover?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More