Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Maar een beeld even ‘lenen’ op het internet voor eigen gebruik, kan je copyright-boetes opleveren. Je speelt dus best veilig door steeds eigen fotomateriaal te gebruiken. Het is natuurlijk een probleem als je een totale kluns bent op gebied van fotobewerking.

Gelukkig heeft de Franse programmeur Cyril Diagne daar een handige app voor bedacht. Mede dankzij augmented reality kan je in AR Cut & Paste elementen uit de echte wereld knippen om ze nadien te plakken in een digitaal document.  Zo breng je als het ware voorwerpen uit je woonkamer ‘live’ naar je scherm. Begin deze week stelde hij zijn tool voor op Twitter, en de lancering was meteen een groot succes. 

De handleiding is zo eenvoudig dat zelfs ons moemoe het kan. Richt je smartphone op het object dat je wil kopiëren en versleep dat object naar het scherm van je desktop. De detectie van het voorwerp gebeurt door machine learning. Het duurt ongeveer 2,5 seconden om een object te kopiëren en vier seconden om het te plakken.

Een app die wel eens een nieuwe generatie van meme-bedenkers kan doen ontstaan. Het verbaast ons dan ook ten zeerste dat de onbaatzuchtige Cyril Diagne, de code gratis en openbaar heeft geplaatst via GitHub.

Een zelfgemaakt mondmasker plaatsen op je minst favoriete politicus was nog nooit zo gemakkelijk.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."