Met deze geheime ‘militaire methode’ val je binnen 2 minuten in slaap

Militair, want ze werd speciaal voor het Amerikaanse leger ontwikkeld.

Een recent onderzoek bracht aan het licht dat vijftien procent van de Vlamingen aan slapeloosheid lijdt. Concreet wordt daar onder verstaan: pas na meer dan een half uur in slaap vallen, minder dan zes uur per nacht slapen, ‘s nachts weer wakker worden en dit gedurende langer dan een half uur en/of zich ‘s ochtends nog niet uitgeslapen voelen. Dat is bijzonder lastig natuurlijk, want door een gebrek aan slaap ben je overdag ook niet fris.

Ook in het Amerikaanse leger kampten heel wat soldaten met slaapproblemen. Vooral wanneer ze in oorlogsgebied zaten, waren ze zo op van de stress dat ze de slaap niet konden vatten. Piloten maakten omwille van die slapeloze nachten soms fouten met desastreuze gevolgen. Zelfs een (kleine) borrel voor het slapengaan bleek niet te helpen. Experts moesten dus een manier verzinnen, waarmee soldaten zelfs aan het front en in de meest penibele omstandigheden de slaap konden vatten.

De militaire slaapmethode is lang geheim gebleven, maar werd nu toch uit de doeken gedaan in het boek Relax and Win: Championship Performance van Lloyd Bud Winter. Volgens onderzoek zou zo’n 96 procent van de mensheid na enkele weken oefenen, de slaap binnen de twee minuten moeten vatten met deze methode.

Eerste stap: ontspan de spieren in je gezicht, ook die van je tong, kaken en de spieren rond je ogen.

Tweede stap: laat je schouders zakken zo diep als je kan. Relax daarna de spieren in je boven- en onderarm aan de linkerkant, nadien aan de rechterkant.

Derde stap: adem uit, ontspan je borstkas en daarna je dijen en je onderbenen.

Vierde stap: maak je geest helemaal leeg.

De eerste drie stappen zijn vrij eenvoudig, maar de vierde kan misschien een probleem zijn. Volgens de auteur van het boek zou het daarom helpen dat je jezelf voorstelt dat je

– ofwel in een kano ligt op een kalm meer en je niks anders dan staalblauwe lucht boven je ziet;

– ofwel in een zwarte, zijden hangmat ligt die zich in een pikdonkere kamer bevindt.

Ondertussen vertel je jezelf in je hoofd: ‘denk niks, denk niks, denk niks’ gedurende tien seconden.

Op die manier zou je, als je dat gedurende twee weken iedere avond doet, binnen de twee minuten in slaap moeten vallen. Vanavond maar eens proberen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More