Het is altijd balen als je door het leven moet gaan met een Ben Crabbé-postuur.

Op elk festival of evenement steeds op de tippen van je tenen staan om slechts een glimp van de actie vooraan op te vangen. Gelukkig bekijken wij hier op de P-redactie het leven door een roze bril, want voor elk probleem bestaat wel een oplossing. En deze bril mag dan niet roze zijn, praktisch is hij in ieder geval.

Maak kennis met de One Foot Taller bril, ontworpen door de Britse designer Dominic Wilcox. Als brillendrager werd Wilcox dagdagelijks geconfronteerd met lange mensen die hem het zicht blokkeren op de mooie dingen des levens, dus besliste hij eigenhandig er iets aan te doen. Zijn uitvinding bestaat uit een bril, twee spiegels en een plastieken lange steun. Aan de bril zijn twee spiegelglazen bevestigd die je kunt buigen in een hoek van 45 graden en zodoende de reflectie opvangen van de spiegel 30 cm hoger. Een beetje hetzelfde principe als de periscoop van een duikboot dus.

“Het werkt fantastisch, alleen ermee bewegen op de dansvloer lukt nog niet zo goed”, aldus de kleine creatieveling.

Zijn periscoop-bril is nog niet te koop, maar gaat inmiddels al viraal en dus kon het geen kwaad een patent aan te vragen.

Oogcontact maken met de basketbalster van je dromen is niet langer een uitdaging.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."