Belgen en frieten horen bij elkaar, net als Temptation Island-verleiders en geslachtsziektes. 

Uit een recent onderzoek van iVox, in opdracht van Lutosa, blijkt dat 44,6% van de Belgen zijn frieten mist tijdens een verblijf in het buitenland. Ze kunnen zelfs langer zonder Belgische chocolade dan zonder Belgische frieten. Voor vijf op de tien Belgen is frieten eten het leukste deel van hun thuiskomst, daarom is het voor de helft van hen dan ook het eerste wat ze doen wanneer ze voet op Belgische bodem zetten. 

Het verbaast ons bijgevolg ten zeerste dat het die verdomde Amerikanen zijn die met volgend geniaal idee op de proppen zijn gekomen en niet wij. De Amerikaanse fastfoodketen Del Taco heeft namelijk een zeep uitgebracht die naar frietjes ruikt. De naam van het zeepje? ‘Eau de French Fry’. Het ziet eruit als een gewoon blokje zeep in een doodgewoon doosje.

Maar geen lavendellucht hier tijdens het wassen, wel de lucht van friet.  Prijs: omgerekend zo’n 3,50 euro, exclusief verzendkosten. Veel mensen die ervan houden te ruiken naar frietvet, want het is inmiddels uitverkocht. De keten heeft wel bekendgemaakt dat er weldra een nieuwe voorraad zal zijn.

Intussen blijf je gewoon wat langer aanschuiven in de frituur op de hoek.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."