Ben jij het goudhaantje op het werk? Vraag dan eens aan je baas dit stukje randapparatuur.

Tenminste: als jij werkelijk het gewicht in goud waard bent, want de gouden versie van het toetsenbord XPG Summoner kost maar liefst 9000 euro. Om het te kunnen bemachtigen, moet je even een mailtje sturen naar het Taiwanese bedrijf ADATA. Het vergulde toetsenbord was trouwens niet hun idee, maar dat van een rijke stinkerd die hen contacteerde.

ADATA voldeed aan zijn vraag en besliste dan maar meteen om een aantal extra gouden toetsenborden te fabriceren, met de gedachte dat er wel altijd iemand gek genoeg. Hun doelgroep zijn vooral gamers die er warmpjes bij zitten. Het dure ding is dan ook uitgerust met RGB-verlichting onder de toetsen.

Net zoals games een controller kunnen laten trillen om een gebeurtenis te indiceren, kunnen spellen de verlichting op deze toetsenborden gebruiken om aan te geven dat er iets in de game gebeurt. Maar het is en blijft een keyboard en de toetsencombinatie ALT + F4 werkt er evengoed op.

Uiteraard is het model niet van massief goud, van aluminium waarop een gouden laag is aangebracht. Je krijgt er nog eens een bijpassende gouden polssteun bij.

Het is eens iets anders dan een gouden handdruk.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."