Het roeitoestel is een efficiënt toestel om de spieren te versterken en het zet heel wat spieren aan het werk. Ideaal voor wie sterker wil worden of veel calorieën wil verbranden.

Maar een uur lang op een saaie display staren met wat statistiekjes, kan op den duur eentonig worden. Net als dit looptoestel  je liet kennismaken met de prachtigste landschappen, neemt The Hydrow je mee naar de mooiste wateren. Dit dankzij een 22 inch HD aanraakscherm en een hondertal ingebouwde roeischema’s op verschillende wateren.

Wat The Hydrow zo bijzonder maakt, is dat je via een livestream samen kunt trainen met andere atleten of  met je coach die zich wel op het echte water bevindt. De trainingssessies synchroniseren met het roeitoestel, zodanig dat de weerstand en moeilijkheidsniveau gelijk blijven. Dankzij de ingebouwde technologie kan het toestel zich honderd keer per seconde aanpassen aan de omstandigheden van de roeier op het scherm. Het roeimechanisme is nauwelijks hoorbaar, zodat je perfect de instructies van de trainer kan horen alsook het geluid van het water.

De roeitoestellen zijn al beschikbaar vanaf 1.800 euro.  Kostelijke investering, maar in tegenstelling tot de roeiers op het scherm, is er weinig kans dat je onder de vogelkak komt te zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=SSuVZeUuckk

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."