Wil je een groen blaadje of toch liever een volwassen partner? Op liefde staat geen leeftijd? Blijkbaar wel. Je kan best het leeftijdsverschil in het oog houden als je een goede relatie wil hebben. Althans, als je vertrouwen hebt in de wetenschap.

Uit een recent onderzoek van Emory University blijkt namelijk dat je bij een te groot leeftijdsverschil minder kans hebt op een succesvolle relatie. Niet volledig verwonderlijk natuurlijk, maar hoe groot mag het leeftijdsverschil dan wel zijn?

Is het verschil ongeveer een jaar, dan reduceer je de kans op een breuk door het leeftijdsverschil tot maar drie procent. Zitten jullie met een leeftijdsverschil van meer dan twintig jaar? Dan kan je het beter vergeten volgens de wetenschappers. Jullie hebben namelijk vijfennegentig procent kans dat jullie het niet lang volhouden.

Het probleem van leeftijdsverschil neemt ook af met de leeftijd. Zo kunnen mensen van zesendertig en eenenveertig perfect bij elkaar passen. Maar een koppel van tweeëntwintig en zevenentwintig kunnen het al veel moeilijker hebben. Om nog niet te vergeten dat sommige mannen in hun hoofd altijd zevenentwintig zullen blijven.

Vergeet dus even de wetenschap en volg je buikgevoel als je vlinders in de buik hebt. Wetenschap en liefde gaan meestal niet goed samen.