Met een alcoholpercentage van 95 is dit ’s werelds sterkste gin

Deze zeven straffe dranken doen je 2020 meteen vergeten.

Wel, maak daar ondertussen maar acht van, want net op de valreep komt de distilleerderij Anno Distillers met een zeer speciaal drankje op de proppen. De gin Anno Extreme 95 is het geesteskind van twee wetenschappers, die beslisten tien jaar geleden hun werk in de chemiesector op te zeggen en zich thuis te focussen op het bereiden van straffe dranken.

‘Straf’ is hier een heus understatement, daar de gin een alcoholpercentage van maar liefst 95 heeft. Geen wonder dat de aankoop ook een maatbekertje en een handleiding van specifieke mix-instructies bevat. 

De botanische smaak is het best te genieten in eenheden van 5 ml, gemengd met een tonic naar voorkeur. Het in het Britse Kent gevestigde bedrijf beweert dat de gin meer pit en smaak heeft, dan eender welke andere alcohol ter wereld. 

Volgens brouwer Andy Reason heeft zijn gin een aroma van jeneverbes, frisse citrusvrucht en zachte kruiden afgerond door een lange, droge en complexe afdronk met hints van warm zoethout.

“Er waren veel experimenteren en expertise voor nodig, maar we zijn zo trots op wat we hebben bereikt, zonder in te boeten aan smaak”, aldus Reason.

Een fles van 20 cl kost je al snel 33 euro

Met dit cadeautje onder de kerstboom moet jij jezelf geen zorgen meer maken over essentiële verplaatsingen, want je geraakt niet meer uit de zetel. 

 

 

 

 

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More