Creatiever worden dankzij verveling, het is geen mythe.

We zijn gewoon om de hele dag als een kip zonder kop te rennen van de ene activiteit naar de andere om vervolgens ’s avonds uitgeput in bed te kruipen. En de volgende dag alweer hetzelfde riedeltje. De algehele mening over mensen die zich vervelen, is dat ze lui zijn. We snakken nu eenmaal naar waardering door verdienste.

Nochtans zijn psychologen het er unaniem over eens: het is gezond om je regelmatig te vervelen. We gaan hierdoor meer zelf dingen ondernemen, en dat zorgt weer voor een hogere mate van zelfstandigheid. Bovendien zorgt het leren omgaan met tegenslagen voor meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Dat laatste is ook wat je nodig zult hebben om volgende puzzel op te lossen. “The World’s Largest Puzzle” uitgebracht door Kodak in samenwerking met CRA-Z-ART bestaat uit maar liefst 51.300 puzzelstukjes. In feite zijn het 27 individuele puzzels van 1900 stukjes elk die netjes bij elkaar aansluiten.

Elke puzzel is een fot,o genomen door een professionele fotograaf en toont een bijzondere plek in de wereld, zoals de skyline van New York, de Chinese Muur (virusvrij), de berg Fuji in Japan, Venetië, de Niagara watervallen,…

Het puzzelmonster kost je wel een dikke 425 euro, maar het is tenminste productiever dan acht weken lang je moeder de vlekken uit je sokken laten wassen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."