Dat laat drummer Lars Ulrich weten aan Rolling Stone magazine.

Metal-grootmacht Metallica werkt naarstig aan een nieuwe langspeler. Tijdens een interview met Phoebe Bridgers voor het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone sprak de drummer zijn mond voorbij. Daarmee is het overduidelijk dat de opvolger van het in 2016 uitgebrachte ‘Hardwired… to Self-Destruct’ officieel in de steigers staat. 

“We zijn momenteel een drie à vier weken intensief aan het schrijven. Door de staat waarin de wereld zich momenteel bevindt is het erg makkelijk om te verzanden in slechte gedachten, maar dankzij de nieuwe schrijfsessies ben ik erg enthousiast over wat komen zal.” 

Ulrich gaat verder: “We hebben nog steeds de mogelijkheid om de beste plaat ooit te schrijven, om een verschil te maken. Dat geeft me een hoop energie.” 

Metallica brak door met de hitsingles ‘Nothing Else Matters’ en ‘Enter Sandman’, beide afkomstig van het zelfgetitelde album Metallica, dat beter bekend staat als The Black Album. De groep rond Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett en Robert Trujillo verkocht meer dan 100 miljoen albums.