Metershoog beeld van Marylin Monroe te seksistisch (video)

“Wat voor boodschap geven we hiermee aan onze scholieren.”

In 1955 vloog de jurk van Marylin Monroe omhoog in de film “The Seven Year Itch” van Billy Wilder. De blonde stoot liep schijnbaar achteloos over een luchtrooster en werd verrast door een windje. De oplaaiende witte jurk werd iconisch. Het filmbeeld vond de voorbije decennia massaal de weg naar posters, kaartjes en koffiemokken. En er is dus ook een 8 meter hoog standbeeld van gemaakt door kunstenaar Seward Johnson, getiteld “Forever Marilyn”.

Het beeld heeft door de States gereisd en zou nu een definitieve plek krijgen voor de ingang van het Palm Springs Art Museum in Palm Springs.

Maar daar wil azijnpisser en museumdirecteur, Louis Grachos, zijn stokje voor steken. “Je komt uit het museum en het eerste wat je ziet is een 8 meter hoge Marilyn Monroe met haar achterkant bloot en in ondergoed”, zegt hij. “Meer dan 100.000 scholieren komen jaarlijks naar ons museum. Wat voor een boodschap geven we hen hiermee? Het beeld is seksueel geladen en respectloos”. “In #MeToo-tijden zal onze hele gemeenschap hierop worden aangekeken.”

Moeten we dan ook alle lingeriereclames uit de bushokjes verwijderen? Die gaan, naar ons gevoel, nog een stukje verder dan het suggestieve gilletje van Marylin.

O tempora, o mores.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More