“Michael is aan het vechten.”

Er komt maar heel zelden nieuws over de toestand Schumacher en als dat al komt, wordt dat als slecht nieuws beschouwd. Sinds zijn skiongeval in 2013 wordt hij volledig afgeschermd van de buitenwereld. Maar vorige week bracht oud-teammanager van Ferrari, Jean Todt, hem een bezoek en vertelde achteraf dat de voormalige Formule 1-kampioen ‘aan het vechten’ is.

Men vraagt zich af waarom Todt deze informatie naar buiten brengt. Hij is een van de weinige mensen die door de familie toegelaten wordt in Schumachers villa in Genève. “Ik heb Michael vorige week gezien, hij is aan het vechten”, zei Todt tegen het Brister persbureau PA. ”Mijn God, we weten allemaal hoe verschrikkelijk en ongelukkig het skiongeval was en welke problemen hij erdoor heeft. Hij heeft gelukkig een geweldige vrouw. En hij kan ook rekenen op zijn kinderen en verpleegsters.”

Dit weekend viert Ferrari haar duizendste Grand Prix. Het is reden voor het automerk om stil te staan bij een van de grootste helden uit de Formule 1, Michael Schumacher, die nog altijd het record heeft van 7 wereldtitels.