Groene zeikmuts krijgt de wind flink langsvoren van het publiek.

We kunnen waarschijnlijk deze zomer wel een terrasje gaan doen, maar de ‘social distance’ moet bewaard worden. Of met andere woorden: we zullen met minder mensen op één terras passen.

Da’s natuurlijk lastig voor zowel horecamensen als hun klanten. De zaak zal minder centjes kunnen verdienen vanwege minder klanten, en er zullen ook heel wat mensen zijn die zin hebben om een terrasje te gaan doen maar er niet op geraken, omdat ze al vol zitten.

Stellingbouwer Michel van den Brande heeft daar wat op gevonden: een soort van ‘stellingterras’. Met behulp van stellingen bouw je gewoon twee terrassen op elkaar en hopla: er kunnen dubbel zoveel mensen zitten. Het is bovendien snel gebouwd, en ook snel weer afgebroken.

Heel wat mensen zijn laaiend enthousiast over het idee op Facebook. Behalve een groene zeikmuts dan: “Met het geld dat hij daaraan verdient kan hij nog een aantal stinkende en vervuilende wagens kopen om in zijn garage te zetten.”

Waarop de ‘Sky is the Limit’-ster antwoordt: “Ik onderneem en werk dag en nacht kunde van een zure mens als gij precies niet zeggen!”

Ook van anderen krijgt de groene jongen er flink van langs. Zoals: “Zeikmuts, mensen zoals zouden verboden moeten worden om nog iets te kopen of huren waar een vrachtwagen voor nodig is geweest, ‘t zal dan rap gedaan zijn met uw gezaag!”

Eigenlijk is Michels zijn idee zo slecht nog niet, kijk maar:

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.