De politiek is de nieuwe “limit” voor Michel.

Van den Brande stond het al een tijdje vanop zijn stellingen te roepen dat hij een nieuwe politiek partij wilde oprichten. Michel is een doener en een man van zijn woord, et voilà, er is nieuwe partij met de naam SVV. Dat staat voor Samen Voor Vooruitgang.

Van den Brande koos ervoor om een eigen partij op te richten in plaats van zich aan te sluiten bij een bestaande partij. Ze hebben allemaal wel iets waardoor de Kontrimo-ondernemer Van den Brande afhaakt. Het Vlaams Belang is te racistisch, N-VA belooft veel, maar doet te weinig en hij heeft een persoonlijk degout van Gwendolyn Rutten (Open Vld).

Van een echt partijprogramma is er nog niet echt sprake en een lijst met kandidaten kan hij ook niet voorleggen. Al wil hij wel al kwijt dat hij sprak met Ignace Vandewalle. Vandewalle is een voormalig parlementair medewerker van Jean-Marie Dedecker, met wie hij ook al zou gesproken hebben. “De mensen zijn het beu”, zegt VandenBrande.”Er moet iets veranderen.”

Hoe hij die verandering wil realiseren, is niet duidelijk. Voorlopig klinken zijn voornemens eerder sloganesk. Immigranten zijn welkom, maar ze moeten werken. Dat blijkt meteen ook één van zijn dada’s: werken voor je geld.

Zo had de partij misschien ook kunnen heten: de WVG.