Geloof het of niet, maar Microsoft Flight Simulator bestaat al sinds 1982 en sindsdien heeft het simulatiespel al menig facelift ondergaan.

Maar de editie die momenteel in de rekken ligt, gaat met de hoofdprijs lopen. Niet verwonderlijk, aangezien het maar liefst dertien jaar geleden is dat de laatste Microsoft Flight Simulator uitkwam. De simulatiesoftware heeft sindsdien niet stilgestaan en dat is duidelijk te merken.

Zo zijn de landschappen, steden en zelfs de vliegtuigen en hun cockpits haast niet meer te onderscheiden van de realiteit. Nog een leuk extraatje is dat de simulatie nu gebruikmaakt van door Azure-aangedreven kunstmatige intelligentie. Dat zorgt ervoor dat je onverwacht in verschillende weersomstandigheden kunt terechtkomen. En dat allemaal in heerlijke 4K-beelden.

De software maakt gebruik van Bing Maps om de wereld zo realistisch mogelijk te laten lijken. De kaartenservice van Microsoft heeft een groot stuk van de wereld tot een 3D-model gemaakt. Zo lijkt bijvoorbeeld Los Angeles nét echt als je erboven vliegt.

Dat bewijst onderstaande video, waarin via een splitscreen de landing wordt getoond met een Airbus A320 op een landingsbaan van LAX. Aan de linkerkant met het pareltje van Microsoft, en rechts in de keiharde realiteit.

Bizar genoeg, lijkt de versie van de simulator meer gedetailleerd en realistisch.

De tijd is aangebroken dat God zijn grafische kaart gaat upgraden…

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."