Een mens komt nogal wat tegen op het internet.

Een vrouw die raad vraagt om ‘Netmums’, bijvoorbeeld. Haar man heeft enkele maanden thuis gezeten wegens het coronavirus, en hij liet het gras daarvanonderen woekeren. Nu hij opnieuw moet gaan werken, is hij terug aan het scheren geslagen. De vrouw is de wanhoop nabij.

“Mijn man scheert normaal geregeld zijn schaamhaar”, zo klinkt haar oproep. “De laatste keer was eind februari. Sinds hij thuis werkt vanwege het coronavirus, heeft hij zichzelf niet meer geschoren. Maar morgen moet hij opnieuw gaan werken, en hij zal de ganse voormiddag alleen zijn met een vrouwelijke collega. Terwijl hij vanavond een douche nam, scheerde hij zijn schaamhaar. Dit kan nu toch geen toeval meer zijn, of ben ik gewoon paranoia?”

Mede-Netmums gebruikers stellen de vrouw niet bepaald gerust. “Toen mijn man zijn schaamhaar begon te scheren, bleek het ook te zijn om me te bedriegen: daar ben ik naderhand achter gekomen”, klinkt een antwoord.

Of nog: “Ik heb precies dezelfde ervaring gehad.”

Nog eentje die nog wat extra olie op het vuur kiepert: “Mijn man heeft zestien jaar lang zijn schaamhaar niet geschoren, zelfs niet toen ik hem af en toe vroeg om zijn woekertuin wat te onderhouden. Toen hij zich op een keer toch scheerde, kwam hij enkele dagen later thuis met een zuigplek in zijn nek. Hij bedroog me met een collega…”

Al is er toch ook eentje die er niet meteen het ergste in ziet: “Misschien scheert hij zichzelf niet omdat hij ermee wil uitpakken bij een andere vrouw, maar misschien wil hij zich wel gewoon goed en fris voelen nu hij eindelijk terug buiten mag. De meeste mensen hebben het allemaal maar laten ‘groeien en hangen’ tijdens de lockdown, toch?”

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.