54 jaar en klaar om gelijk wie tegen het canvas te meppen.

Wellicht de sterkste bokser aller tijden en tegelijk de moeilijkste gemakkelijke mens aller tijden. Een bom testosteron. Michael Gerard Tyson werd driemaal wereldkampioen in het zwaargewicht en op twintigjarige leeftijd de jongste kampioen zwaargewicht ooit.

Wie in de hoogdagen van iron Mike langer dan een minuut recht kon blijven in de ring, mocht zichzelf een uitzonderlijk bokser noemen. Wie in zijn latere dagen tegen hem boskste, mocht blij zijn als hij met twee oren de ring verliet. Tyson is niet altijd als de ideale schoonzoon in het nieuws gekomen. Zijn relatie met vrouwen kon wel eens problematisch zijn, hij beet een stuk uit het oor van Evan Holyfield, en … hij ging duiven melken. Die laatsten kregen Mike klein en Tyson kwam tot rust. Maar het bleef kriebelen (wellicht ook in zijn portefeuille) en Tyson kondigde een comeback aan. Op 12 september zou de de 54-jarige Mike Tyson het opnemen tegen de 51-jarige Roy Jones Jr..

Maar dan was er corona. De grootste comeback uit het boksen is daarom uitgesteld naar 28 november, “om een groter aantal personen de kans te geven om de grootste comeback uit de geschiedenis van het boksen bij te wonen.”

Tyson liet aan TMZ Sports weten dat hij in topvorm is.

Houden zo.

foto: Glenn Francis