Minder jaar voor firma Jan Decleir, de Belgische Titanic

In 1998 snapt regisseur Jan Verheyen zeer goed dat een getalenteerd acteur als Jan Decleir de grote plas niet oversteekt, want daar zijn grote risico’s aan verbonden. Verheyen in de media: “Als je hier een mooie carrière hebt uitgebouwd en een bevredigend privé-leven hebt, waarom zou je dat allemaal ruilen voor de grote onzekerheid in Hollywood? Wie wil een comfortabel leven opgeven voor een loterijticket? Het is nog altijd prettiger een grote vis te zijn in de kleine Vlaamse filmvijver dan een garnaal in de enorme Amerikaanse haaienpoel.”

“Er zijn ook tal van gerenommeerde Franse acteurs die uitsluitend in Europa werken. Vergeet niet dat ze in Amerika de straat kunnen plaveien met acteurs, hé. Die er meestal beter uitzien én beter Engels spreken dan de Europese acteurs. Europeanen moeten dus al op een flinke dosis geluk kunnen rekenen om in de States aan de bak te komen. En Jan Decleir is bovendien een acteur die je niet voor gelijk welke rol kan casten. Met zo’n fysiek kan je onmogelijk de romantic lead in een comedy spelen.”

De vennootschap van Jan werd op 8 december 1999 bij de notaris opgericht en bestaat vandaag nog steeds. In het laatste boekjaar 2019 werd een beperkt verlies geleden. Dat is geen probeem aangezien de reserves nog steeds ruim een kwart miljoen euro bedragen. Het boekjaar 2020 is uiteraard een coronajaar. Verwachting is dat de resultaten van ondernemingen van acteurs onder druk zullen staan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More