Minder treinen naar de kust en meer politie 

Met dank aan enkele Brusselse ‘jongeren’.

 De schrik zit er stevig in aan de kust. Enkele hooggeschoolden uit het Brusselse zijn erin geslaagd om het coronavirus een figurantenrol te geven. Het draait om ‘afstand houden’ en daar hebben sommigen het blijkbaar moeilijk mee. En dus wil men mensen tegen zichzelf beschermen.

De kustburgemeesters zijn bang voor de drukte van het laatste topweekend van het jaar. Als je dit weekend naar de kust wilt met de trein, moet je rekening houden met mogelijke vertragingen. De NMBS heeft beslist dat de geplande extra treinen worden geschrapt en dat de treinen die rijden maar voor 80 procent vol mogen zijn. Dat is vooral een probleem voor wie onderweg wil opstappen: 80 procent is vol en vol is vol. Alleen wie kan bewijzen dat de verplaatsing essentieel is, mag dan nog mee. Of dat een verstandige beslissing is, moet nog blijken, want je lost het eigenlijke probleem er niet mee op, je verschuift het gewoon. Op de treinen naar de kust zullen er dit weekend alleszins meer veiligheidsagenten van Securail aanwezig zijn en in de grote stations staan extra agenten van de federale politie.

 Vrijheid blijheid.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More