Bloedsnel is-ie ook: de top is niet begrensd op 250 km/u.

Vandaag wordt de MINI John Cooper Works GP voorgesteld op de Los Angeles Auto Show: een auto waarvan we wisten dat-ie eraan zat te komen, want het merk liet er al wat teasers van los.

Hothatch is eigenlijk een understatement. Onder de kap ligt een tweeliter viercilinder, die 306 pk en 450 Nm aan koppel produceert. Dat zijn niet toevallig dezelfde specs als die van de X2 M35i: het is hetzelfde blok namelijk. Schakelen gebeurt ook hier via een achttraps automaat.

De krachtige MINI zet daarmee duizelingwekkende prestaties neer. De 0 – 100 km/u sprint is gepiept in 5,2 seconden, en de top is niet begrensd op de gebruikelijke 250 km/u: de John Cooper Works stopt pas met versnellen bij 265 km/u.

Om al die brute kracht in goede banen te leiden, zit er op de vooras een mechanische sper. Krachtigere remmen moeten ervoor zorgen dat er ook snel weer gestopt kan worden indien nodig. Een speciaal uitlaatsysteem en een indrukwekkende achtervleugel maken het plaatje af.

De John Cooper Works GP is niet geschikt voor sportieve papa’s en hun kroost: hij biedt slechts plaats aan twee inzittenden. Er zullen 3.000 stuks geproduceerd worden, waarvan we de eerste exemplaren volgend jaar in maart op onze wegen mogen verwachten. Voor welke prijs dit moois van jou kan zijn, dat is nog niet bekend.

1

Image 1 of 10

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.