Minister al onmiddellijk ondervraagd over misbruiken bij Defensie

Ludivine Dedonder, de nieuwe minister van Defensie, mag het al komen uitleggen in De Kamer deze ochtend. Ze maakte al eens een niet al te beste beurt toen ze prominent afwezig was bij Katoen Natie.

Eerder vertelde ze nochtans dat ze een werkster is: “Je suis une travailleuse”. Dat is inderdaad opvallend in het Zuiden des lands.

In het Limburgse Paal (Beringen) heeft Defensie, samen met logistieke reus Katoen Natie, een grote loods in gebruik genomen die tot minstens 2030 het centrale verdeelpunt wordt voor alle legermaterieel (geen munitie, oliën en wapens).

Dedonder bleef weg en Fernand Huts van Katoen Natie was not amused. Dedonder haar kat had gestuurd. Even plots was er een kattenbak, nam Huts een kat in zijn armen nam en aaide hij over het kopje. Er was dan geen minister, maar er was wel een kat.

Het leek grappig, maar Huts was terecht verontwaardigd. Hij heeft gelijk: het ging om een precedent. Dedonder krijgt er een vraag over in De Kamer vandaag.

Deze ochtend krijgt ze nog eens een vraag over “de misbruiken bij Defensie”.

Een Waalse socialistische minister voor Defensie betekent doorgaans niet veel goeds. Daar kun je donder op zeggen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More