Zwaar racisme, of een onschuldige grap?

Chelsy De Witte is een bloedmooie blondine, en het was dan ook geen verrassing dat ze gekroond werd tot Miss Oost-Vlaanderen 2020. Thans dingt ze mee naar het kroontje van Miss België.

Er zijn Aziatische landen, waar ze de letter ‘r’ niet kennen, simpelweg omdat ze in hun taal niet voorkomt. En op latere leeftijd de letter ‘r’ leren, dat blijkt niet zo eenvoudig.

Wat hebben die twee nu met elkaar te maken? Wel, dit. Chelsy De Witte ging onlangs wat eten in een Turks restaurant. De twee jongedames vonden het geestig om ‘op z’n Chinees’ nog wat te bestellen: “Mag ik nog iets te dlinken?”

Maar dat was buiten ‘racistenjagers’ gerekend. Zij vinden dat de Oost-Vlaamse schone maar uit Miss België moet stappen. Ze krijgt vanwege haar ‘racisme’ ook nogal wat dreigementen aan haar adres, en er zijn mensen die wensen dat ze spoedig erge ziektes oploopt.

Zwaar racisme, of onschuldige grap? Toeval wil, dat ondergetekende nogal wat mensen van Chinese en Thaise komaf in zijn vriendenkring heeft. Rondvraag bij hen leert dat zij dit geen racisme vinden, maar wel eerder een (flauwe) grap. Wat denken jullie?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.